Macaronischotel met bloedworst |
|
zout 250 g schelpjesmacaroni 2 grote uien 1 rode paprika 2 appels 75 g boter 1 lepel shoarmakruiden (Silvo) 250 g bakbloedworst 1 lepel bloem 1 dl currygewurzsaus peper 50 g geraspte oude kaas 2 lepels paneermeel boter om in te vetten |
|
BereidingKook de macaroni gaar met water en zout.Snipper de uien grof. Snij de paprika in stukjes. Snij de appels in stukjes. Verhit 25 g boter in de koekenpan en bak ui en paprika 2 minuten. Schep de appel en kruiden erdoor en bak al scheppend 2 minuten mee. Snij de bloedworst in blokjes en bestuif met bloem. Schep het appelmengsel op een bord. Bak de bloedworst in 2 minuten bruin. Meng appelmengsel, currygewürz en macaroni door de bloedworst. Op smaak brengen met peper en zout. Vet een ovenschaal van 1½ l in en doe het macaronimengsel erin. Meng kaas en paneermeel en strooi erover. Verdeel de rest van de boter in vlokjes erover. Zet de oven op 200° en laat de schotel in 30 minuten goudbruin en heet worden. NotitiesServeer met gemengde salade |
Home > Recepten