Home > Recepten

Macaronischotel met bloedworst

zout

250 g schelpjesmacaroni

2 grote uien

1 rode paprika

2 appels

75 g boter

1 lepel shoarmakruiden (Silvo)

250 g bakbloedworst

1 lepel bloem

1 dl currygewurzsaus

peper

50 g geraspte oude kaas

2 lepels paneermeel

boter om in te vetten
  • Omschrijving recept: Deegwaren
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Kook de macaroni gaar met water en zout.

Snipper de uien grof. Snij de paprika in stukjes. Snij de appels in stukjes.

Verhit 25 g boter in de koekenpan en bak ui en paprika 2 minuten. Schep de appel en kruiden erdoor en bak al scheppend 2 minuten mee.

Snij de bloedworst in blokjes en bestuif met bloem.

Schep het appelmengsel op een bord.

Bak de bloedworst in 2 minuten bruin.

Meng appelmengsel, currygewürz en macaroni door de bloedworst. Op smaak brengen met peper en zout.

Vet een ovenschaal van 1½ l in en doe het macaronimengsel erin. Meng kaas en paneermeel en strooi erover. Verdeel de rest van de boter in vlokjes erover.

Zet de oven op 200° en laat de schotel in 30 minuten goudbruin en heet worden.

Notities

Serveer met gemengde salade