Home > Recepten

Pasta met artisjokharten

1 blik artisjokharten (400 g)

150 g gekookte ham

1 teentje knoflook

1 grote rode Spaanse peper

250 g groene tagliatelle

3 lepels olijfolie

250 ml koksroom

scheutje citroensap

zout

peper

4 lepels gehakte groene kruiden

6 lepels geraspte parmezaan
  • Omschrijving recept: Deegwaren
  • Aantal Porties: 6
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Boodschappen

Bereiding

Snij de artisjokharten in vieren. Rol de ham op en snij in smalle reepjes. Snipper knoflook. Snij het pepertje zonder zaadjes fijn.

Kook de tagliatelle volgens de verpakking.

Verhit de olijfolie en fruit knoflook en peper kort.

Laat artisjok en ham kort meefruiten.

Blus met de room en breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Schep de groene kruiden door de saus.

Verdeel de tagliatelle over 6 borden en verdeel de saus erover, bestrooien met parmezaan.