Home > Recepten

Pasta met gorgonzolasaus

150 g penne rigate

300 g broccoli

150 g gorgonzola

1 ui

1 lepel olijfolie

1 teen knoflook

125 ml koksroom

1 theelepel tijm

zout

peper
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Bron: Smulweb

Bereiding

Kook de pasta in circa 10 minuten beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd kleine broccoliroosjes in weinig water in circa 4 minuten beetgaar. Snijd de gorgonzola in stukjes.

Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een sauspan en fruit de ui zachtjes aan. Pers de teen knoflook erobven uit. Voeg de koksroom, gorgonzola en tijm toe en laat de kaas al roerende smelten tot een mooie saus ontstaat.

Warm de saus nog even door.Giet de pasta en broccoli af. Schep de broccoli door de pasta en verdeel dit over twee diepe borden. Breng de gorgonzolasaus op smaak ,met zout, peper en tijm en schep de saus over de pasta. Strooi de Parmezaanse Kaas erover.