Home > Recepten

Pasta met ham-tomatensaus

1 middelgrote ui

1 teentje knoflook

2 plakken parmaham

olie

2 dl slagroom

1 dl witte wijn

1 pak gezeefde tomaten

versgemalen zwarte peper

30 g parmezaanse kaas

olijfolie extra vergine

350 g penne

zout

olijfolie
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Italiaans
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook ragfijn. Snijd de ham in blokjes. Verhit de olie en smoor ui en knoflook glazig, laat de ham even meewarmen. Voeg de slagroom, de wijn en de gezeefde tomaten toe en laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen. breng op smaak met peper en roer de kaas erdoor. Bind de saus desgewenst licht door er olijfolie door te kloppen.

Kook de penne beetgaar in ruim water met zout en olijfolie volgens voorschrift op de verpakking.

Giet de pasta af en meng de saus erdoor.

Notities

Pasta wordt het lekkerste en mooiste als aan het kookwater een scheut (olijf)olie of een klontje boter wordt toegevoegd. Breng het water aan de kook en voeg pas dan de pasta toe; breng het water weer aan de kook en draai het vuur lager, het water moet blijven koken. De pasta moet beetgaar zijn: zacht, maar toch nog stevig. Reken voor verse pasta 2-3 minuten en voor gedroogde 8-10 minuten.