Home > Recepten

Pasta met mosselen in het groen

1 kg mosselen

1 dl droge witte wijn

4 aardappels

400 g korte groene pasta

2 tenen knoflook in plakjes

2 dl olijfolie

4 lepels peterselie

1 a 2 lepels boter of olijfolie
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Schelpdieren

Bereiding

Schil de aardappelen en snij in plakjes van ½ cm, dan in vieren snijden.

Kook de mosselen in wijn tot alle schelpen open staan, haal ze uit de schelp en bewaar het kookvocht.

Kook de pasta met de aardappelen in ruim (4 l) kokend gezouten water in 10 minuten beetgaar.

Verwarm de olie in een ruime pan en kleur op laag vuur de knoflook lichtbruin. Doe de afgegoten pasta/aardappelen in de olie. Voeg dan mosselen, 2 dl mosselkookvocht en peterselie toe.

Draai het vuur wat hoger, schep goed om en breng op smaak met zout en peper. Even doorwarmen, roer tegelijk de boter of olie erdoor.