Pizza met artisjokharten en roquefort |
|
500 g broccoli zout 1 blik artisjokharten 1 blik tomaatstukjes 2 teentjes knoflook 2 eieren 125 ml crème fraîche 2 eetlepels fijngehakte vers basilicum peper 2 blikjes gekoeld croissantdeeg 150 g roquefort 2 eetlepels olijfolie |
|
BereidingVerwarm de oven voor tot 200 °C.Snijd de broccoliroosjes van de stronk. Kook ze in weinig water met zout in ca. 3 minuten beetgaar. Giet de artisjokharten af en halveer ze. Laat de tomaatstukjes in een zeef uitlekken. Hak de knoflook fijn. Klop de eieren los met de crème fraîche. Schep de tomaatstukjes, de knoflook en het basilicum erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vet de bakplaat in. Bekleed de bakplaat met het croissantdeeg. Snijd het deeg dat overblijft in lange dunne repen. Verdeel het ei-tomatenmengsel over de deegbodem. Leg de broccoliroosjes en de artisjokharten erop en verkruimel de roquefort erboven. Sprenkel de olijfolie over de vulling en leg de deegrepen erover. Bak de pizza in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. NotitiesIdeaal gerecht voor veel personen.Lekker met spinaziesalade. |
Home > Recepten