Home > Recepten

Pizza met kabeljauw, garnalen en zalm, plaat-

400 g kabeljauwfilet

200 g Noorse garnalen

1 grote ui

1 dl olijfolie

1 teentje knoflook

1 blik tomatenblokjes

125 g verse roomkaas met kruiden

zout

peper

1 pak witbroodmix

400 g artisjokharten

1 dunne prei

100 g gerookte zalmfilet

200 g jonge kaas in plakken

1 lepel Italiaanse kruiden

18 zwarte olijven

1 lepel olie om in te vetten

1 lepel bloem om te bestuiven
  • Omschrijving recept: Pizza's; Visgerechten; Garnalengerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snipper het ui. Verhit 2 lepels olie in de koekenpan, fruit het ui zachtjes 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Roer de tomatenblokjes erdoor en laat 3 minuten inkoken op hoog vuur tot een stevige saus ontstaat. Voeg de roomkaas toe en laat al roerend smelten. Op smaak brengen met zout en peper.

Meng de broodmix met 4 lepels olie en 21/2 dl handwarm water en maak een soepel deeg, laat 15 minuten rijzen. Giet de artisjokharten af en halveer ze. Snij de prei in flinterdunne ringetjes. Snij de zalm in reepjes. Snij de korstjes van de kaas en snij in repen van 1 cm breed. Snij de kabeljauw in blokjes van 2 x 2 cm, bestrooi met zout, peper en Italiaanse kruiden. Vet de bakplaat in.

Bestuif aanrecht en deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een lap zo groot als de bakplaat en bekleed de bakplaat met het deeg. Duw de deegrand iets omhoog. Strijk de tomatensaus erover. Achtereenvolgens peri, kabeljauw, garnalen, artisjokken, zalm en olijven erover verdelen. Leg de kaasreepjes in een ruitpatroon erop. Verwarm de oven voor op 225°. Druppel de rest van de olie over de pizza en zet 1 richel onder het midden in de oven. Bak in 30 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Lekker met gemengde groene sla