Pasta met kip, rondje |
|
1 courgette 2 uien 4 teentjes knoflook 400 g kipfilet 4 eetlepels olijfolie 1 blikje ansjovisfilets 2 eetlepels verse tijmblaadjes 1 theelepel gedroogde rozemarijn 1 blikje tomatenpuree zout peper 0,5 dl rode wijn 1 blik gepelde tomaten 1 dl vleesbouillon 300 g pasta zout peper 100 g geraspte geitenkaas 2 eetlepels fijngesneden vers basilicum |
|
BereidingSnijd de courgette in stukjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd de kipfilet in reepjes.Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en verwarm de uitgelekte ansjovis. Voeg knoflook, tijm en rozemarijn toe en verwarm het mengsel tot de ansjovisfilets zalvig zijn; schep het uit de pan. Verhit de overige olie in dezelfde pan en bak de kipreepjes al omscheppend bruin. Bak ui en courgette ca. 3 minuten mee. Voeg tomatenpuree en zout en peper naar smaak toe. Schep het kipmengsel op een bord. Roer de wijn door het achtergebleven bakvet en voeg het ansjovismengsel, de kipcourgettemassa, de gepelde tomaten met vocht en de bouillon toe. Laat de saus in 15-20 minuten op halfhoog vuur inkoken. Kook intussen de pasta beetgaar volgens aanwijzing op de verpakking. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de pasta als een vogelnestje op vier borden en schep de saus in het midden. Strooi geitenkaas en basilicum erover. Serveer de rest van de kaas apart erbij. |
Home > Recepten