Home > Recepten

Schorsenerenravioli met gorgonzolasaus

300 g bloem

zout

peper

3 eieren

1 kg schorseneren schoongemaakt

30 g basilicum in reepjes

basilicumblad voor garnering

6 lepels pijnboompitjes

1 lepel citroensap

1 lepel olijfolie

150 g gorgonzola verbrokkeld

1 dl witte wijn

2 dl slagroom of room culinair
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Sausjes
  • Bron: Tip Culinair 1996/01 (januari 1996)

Bereiding

Deeg : bloem met flinke mespunt zout zeven, kuiltje in midden maken en eieren erin breken. Met vork mengen en tot soepel deeg kneden. Eventueel wat koud water toevoegen.

Deeg ± 5 min. doorkneden, in plasticfolie wikkelen en ± 30 min. in koelkast laten rusten.

Deeg in tweeën delen en tot 2 dunne lappen uitrollen.

Deeg in lange repen van 6 - 7 cm snijden.



Vulling : schorseneren in 15 - 20 min. gaar koken. Afgieten en in plakjes snijden. Schorseneren mengen met reepjes basilicum, 5 el pijnboompitten, zout en peper.

Op helft van het aantal deegrepen lepeltjes vulling scheppen, met 3 - 4 cm tussenruimte.

Overige deegrepen erop leggen, vulling aandrukken en ravioli lossnijden.



Ravioli in ruim kokend water met zout, citroensap en olie in 2 - 3 min. gaar koken en uit kookvocht scheppen.



Saus : gorgonzola in wijn en slagroom al roerend op laag vuur laten smelten en tot dikke saus laten inkoken.



1 el pijnboompitten in droge pan licht roosteren.

Beetje saus op borden scheppen, ravioli erop leggen en resterende saus erover verdelen.



Garneren met blaadjes basilicum en geroosterde

pijnboompitten.