Spaghetti alla marinara |
|
250 g mosselen 1 dl droge witte wijn 4 peperkorrels 1 laurierblaadje 3 eetlepels olijfolie 3 teentjes knoflook 1 blikje ansjovisfilets 1 eetlepel tomatenpuree 1 blik gepelde tomaten 300 g spaghetti zout 150 g kabeljauwfilet 300 g gepelde garnalen peper 2 eetlepels fijngesneden peterselie 2 eetlepels fijngesneden vers basilicum |
|
BereidingBoen de mosselen schoon onder stromend water. Kook de mosselen met wijn, peperkorrels en laurierblad ca. 5 minuten tot alle mosselen open zijn. Neem de mosselen uit de schelp.Verhit de olie in een hapjespan. Pers de knoflook erboven uit. Voeg ansjovisfilets, tomatenpuree en gepelde tomaten met vocht toe. Laat deze saus ca. 10 minuten zachtjes sudderen. Kook de spaghetti beetgaar in ruim kokend water met zout in ca. 10 minuten. Snijd de kabeljauw in stukjes, schep ze door de saus en warm de vis ca. 5 minuten zachtjes mee. Schep de mosselen, de garnalen en 1 eetlepel peterselie en het basilicum door de saus en warm het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper. Giet de spaghetti af. Schep de spaghetti op vier borden en verdeel de saus erover, strooi de rest van de peterselie erover. NotitiesLekker met gemengde salade |
Home > Recepten