Spaghetti met Italiaanse gehaktsaus & artisjokken |
|
1 blik gepelde tomaten 2 tomaten 1 ui 2 teentjes knoflook 1 blik (185 g) artisjokbodems 50 g olijven met piment 400 g spaghetti zout peper 3 lepels olijfolie 500 g gehakt 1.5 dl droge witte wijn 1 blikje (70 g) tomatenputee 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden |
|
BereidingSnij de tomaten in stukjes, bewaar het sap van het blik. Snipper ui en knoflook. Snij de artisjokbodems in reepjes. Snij de olijven in plakjes.Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing gaar. Verhit de olie in een braadpan. Bak het gehakt in 5 minuten rul. Bak ui, knoflook en tomaten 2 minuten mee. Doe tomatensap, wijn, tomatenpuree en Italiaanse kruiden erbij en laat de saus 2 minuten zachtjes doorkoken. Verwarm de artisjokken en olijven 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spaghetti over 4 borden en schep de saus erover. |
Home > Recepten