Home > Recepten

Spaghetti met saus van groene asperges en spek

300 g groene asperges

zout

150 g asperges

2 bosuitjes

100 g gerookt ontbijtspek

1 lepel olie

1/8 l slagroom

3 lepels melk

1 lepel allesbinder

peper

1/4 theelepel nootmuskaat

3 lepels geraspte oude Goudse
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Sausjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Leg de asperges 15 minuten in koud water. Snij de houtige uiteinden eraf en snij ze in schuine stukjes van 2-3 cm. Kook ze in 10 minuten beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

Kook de spaghetti beetgaar.

Snij de bosuitjes schuin in stukjes van 1 cm.

Snij het spek in reepjes. Verhit de olie en bak het spek in 3 minuten krokant. Roerbak de bosui 1 minuut mee.

Voeg slagroom en melk toe en breng aan de kook. Roer de allesbinder erdoor en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de aspergestukjes toe en verwarm 2 minuten zachtjes mee.

Doe de spaghetti in een schaal en schep er 2 lepels kaas door, schep de saus erdoor en bestrooi met de rest van de kaas.