Home > Recepten

Tagliatelle met artisjokkensaus

60 g boter

1 gesnipperd ui

500 g ontvelde tomaten

250 ml slagroom

400 g artisjok uit blik

60 g parmaham in stukjes

zout

peper

nootmuskaat

250 g tagliatelle

parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Sausjes; Italiaans

Bereiding

Smelt de boter, fruit de ui 5 minuten tot hij zacht is. Tomaten (ontpit, in stukken) erbij, op smaak brengen met basilicum. Sudder 15 minuten tot de saus ingedikt is.

Roer de slagroom erbij en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de saus gebonden is.

Artisjokbodems en de ham erbij, doorwarmen. Peper, zout en nootmuskaat naar smaak.

Kook de tagliatelle beetgaar, laat uitlekken en serveer met de saus erover en de kaas erbij.