Tagliatelle met Castello-bluesaus en oesterzwammen |
|
150 g groene tagliatelle 150 g Castello Blue 6 plakjes ontbijtspek 1 ui 2 stengels bleekselderij 1 teentje knoflook 1 theelepel tijm 1 dl melk 150 g oesterzwammen 2 lepels olijfolie zout peper |
|
BereidingKook de tagliatelle in 12 minuten beetgaar.Snij de kaas in blokjes. Bak in een droge koekenpan het spek in 2 minuten uit. Snipper het ui zeer fijn. Snij de bleekselderij in dunne reepjes. Schep het spek op keukenpapier. Bak ui en bleekselderij in het achtergebleven vet. Pers de knoflook erboven uit. Doe tijm, melk en kaas erbij en laat de kaas al roerend smelten. Laat de saus ca.5 minuten zachtjes koken, roer af en toe. Veeg de oesterzwammen droog, snij grote exemplaren doormidden. Verhit de olie en bak de oesterzwammen in ca.3 minuten al omscheppend goudbruin. Verdeel de tagliatelle over 2 borden. Breng de saus op smaak met peper en zout en verdeel erover. Strooi het spek erover en leg de oesterzwammen erlangs. |
Home > Recepten