Home > Recepten

Tagliatelle met krab in bladerdeeg

8 plakjes bladerdeeg

1 lepel olijfolie

1 gesnipperd uitje

1 bakje champignons in plakjes

2 teentjes knoflook

2 dl gezeefde tomaten

250 g tagliatelle

125 ml slagroom

1 zakje saffraanpoeder (McCormick)

3 lepels droge vermouth

50 g koude boter

200 g (imitatie)krab in stukjes

3 takjes dille
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Schaaldiergerechten
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225°. Vet een taartvorm van 28 cm in.

Leg het bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van 32 cm. Bekleed de vorm ermee. Prik gaatjes in de bodem, bedek met bakpapier en bak blind met een vulling van rijst of gedroogde peulvruchten. Bak 20 minuten. Verwijder bakpapier met de blinde vulling. Bak de bodem dan nog 5 minuten.

Verhit de olie in een koekenpan. Bak champignon en ui 5 minuten tot het vocht verdampt is. Pers 1 teentje knoflook erboven uit. Roer de gezeefde tomaten erdoor.

Kook de tagliatelle volgens de verpakking.

Breng slagroom, saffraan en vermouth aan de kook, laat 3 minuten koken. Snij de boter in stukjes en roer klop van het vuur door de slagroom, breng op smaak met zout en peper.

Giet de tagliatelle af en doe terug in de pan. Pers er een teentje knoflook boven uit. Schep de krab en de saus erdoor.

Neem de taart uit de vorm, zet op een schaal en verdeel het tomaatmengsel over de bodem. Schep de tagliatelle erin. Knip de dille erboven.

Notities

Lekker met gemengde salade