Home > Recepten

Tortellini met spinazie

1 zakje tortellini

1 uitje

1 a 2 teentjes knoflook

tijm

1/2 bakje champignons

50 g achterham

1 dl slagroom

2 eieren

450 g spinazie

200 g geraspte kaas





Aanvulling van Bjorn Hermans: Ik ken een vergelijkbaar recept, maar dan in een studentenvariant. Je neemt hiervoor een pak spaghetti in plaats van tortellini, en je neemt voor de saus spinazie a la creme, een pakje kruidenkaas met knoflook, wat vlees (bijvoorbeeld nasi/bami-vlees) en een blikje of potje champignons (hoeveelheden aanpassen aan het aantal eters). Je ontdooit de spinazie. Ondertussen bak je in een pan het vlees gaar. Je voegt de champignon toe. Daarna de spinazie en de kruidenkaas. Even nog doorwarmen en klaar. Zeer eetbaar & vooral erg snel klaar.
  • Omschrijving recept: Deegwaren
  • Bron: Marja van der Velden

Bereiding

Kook de tortellini gaar en bak ondertussen het uitje, de knoflook, de in stukjes gesneden ham en de champignons, doe hier de tijm bij en haal de pan van het vuur. Giet de slagroom en 2 losgeklopte eieren in de pan en roer alles door elkaar. Leg onderin een schaal de tortellini, daarop de spinazie en giet daar het ei-mengsel overheen. Bestrooi met geraspte kaas en zet het dan even in een voorverwarmde oven.

Notities

Ik las net in de groep iets over tortellini en meteen schoot me een recept te binnen dat ik regelmatig maak.

Tip: als je de spinazie ook van te voren opwarmt hoeft in de oven alleen d kaas maar te smelten en het ei-mengsel te stollen.