Home > Recepten

Bonensalade met rookworst

1 ui

1 dl kruidenazijn

1 laurierblaadje

5 geplette jeneverbessen

1 slagersrookworst

1 blik gemengde bonen

100 mager rookspek

slablaadjes

1 theelepel mosterd

2 eetlepels witte wijnazijn

6 eetlepels maïsolie

1 eetlepel fijngesneden sjalot

poedersuiker
  • Omschrijving recept: Salades; Vleesgerechten; Nederlands
  • Bereidingstijd: 1u30
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Pel de ui en snipper hem fijn. Breng de azijn met de laurier en de geplette jeneverbessen aan de kook, doe de uisnippers erin en laat ze erin afkoelen. Verwarm de rookworst 20 minuten in water dat verwarmd is tot circa 90 °C. Neem de rookworst uit de pan, laat afkoelen en snijd hem in dunne plakjes. Laat de bonen uitlekken. Vermeng alle voorbereide ingredienten in een kom.

Doe alle ingredienten voor de vinaigrette in een pot met schroefdeksel en schud tot het een gebonden saus is; meng deze door de salade. Laat een halfuur intrekken.

Bak de plakjes spek in een droge koekenpan goudbruin en knapperig.

Verdeel de slablaadjes op een platte schaal, schep de salade erop en garneer met het krokante spek. Serveer er grof bruinbrood bij.