Crudité met artisjokbodems |
|
zout 1 blik artisjokharten 6 lepels sherry-azijn 2 lepels medium sherry 1 theelepel worcestershiresaus 1/4 l zonnebloemolie peper 2 zeer fijn gesnipperde sjalotjes 150 g bloemkool 150 g worteltjes |
|
BereidingGiet de artisjokbodems af.Maak met de garde een dressing van azijn, sherry en Worcestershiresaus. Klop scheutje voor scheutje de olie erbij. Blijven kloppen tot het een gebonden dressing is. Op smaak brengen met peper en zout. Roer de sjalot erdoor. Snij de bloemkool in kleine roosjes en de worteltjes in schuine plakjes. Kook ze in 10 minuten beetgaar. Giet af en meng met de artisjokharten door de dressing. Laat 3 uur marineren. Voor serveren de salade uit de dressing scheppen en op een schaal scheppen. De dressing wordt voor iets anders gebruikt. magnetronbereiding: Kook in een schaal afgedekt de wortel en bloemkool beetgaar (3-4 minuten op 700 watt). Volg verder het recept. |
Home > Recepten