Salade, exotisch |
|
200 g rijst 1 venkel 1 ui 2 eetlepels olie 1 eetlepel kerrie 1 sinaasappel 1 banaan 1 rode paprika 10 verse dadels 4 eetlepels mayonaise sap van 1 citroen 2 eetlepels crème fraîche 2 eetlepels tomatenketchup zout peper Venkel is vooral verkrijgbaar in de lente en de zomer. |
|
BereidingKook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking, laat uitlekken.Snijd het fruit in stukjes, de paprika in reepjes en halveer en ontpit de dadels. Snijd de venkel in reepjes. Pel en snipper de ui en fruit deze met de venkel glazig in de olie. Voeg de kerrie toe. Roer dit in een kom door de rijst. Schep alles voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Roer mayonaise, citroensap, crème fraîche, tomatenketchup, zout en peper door elkaar en geef dit apart in een kommetje. |
Home > Recepten