Fruits-de-mer-salade |
|
450 tot 675 g fruits de mer 3 a 4 venkelsprieten 1 gespleten teen knoflook 1/2 theelepel sinaasappelrasp sap van 1 sinaasappel sap van 1 citroen of 2 limoenen 75 tot 100 ml olijfolie 2 lepels creme fraiche zout peper venkelsprieten venkelbloemen krulandijvie |
|
BereidingMaak de dressing: verwarm 3-4 venkelsprieten in een pannetje met 1 gespleten knoflook en ½ theel. sinaasappelrasp en sap van 1 sinaasappel, breng aan de kook, haal van het vuur en giet na 15 minuten het vocht in een kom.Doe er sap bij van 1 citroen of 2 limoenen, geleidelijk 75-100 ml olijfolie erbij, 2 lepels crème fraîche en zout en peper naar smaak. Laat de frutti di mare er 1-3 uur in marineren. Serveren met venkelsprieten en -bloemen en krulandijvie. |
Home > Recepten