Home > Recepten

Fruits-de-mer-salade

450 tot 675 g fruits de mer

3 a 4 venkelsprieten

1 gespleten teen knoflook

1/2 theelepel sinaasappelrasp

sap van 1 sinaasappel

sap van 1 citroen of 2 limoenen

75 tot 100 ml olijfolie

2 lepels creme fraiche

zout

peper

venkelsprieten

venkelbloemen

krulandijvie
  • Omschrijving recept: Salades; Garnalengerechten; Inktvisgerechten; Schaaldiergerechten; Schelpdiergerechten; Visgerechten

Bereiding

Maak de dressing: verwarm 3-4 venkelsprieten in een pannetje met 1 gespleten knoflook en ½ theel. sinaasappelrasp en sap van 1 sinaasappel, breng aan de kook, haal van het vuur en giet na 15 minuten het vocht in een kom.

Doe er sap bij van 1 citroen of 2 limoenen, geleidelijk 75-100 ml olijfolie erbij, 2 lepels crème fraîche en zout en peper naar smaak.

Laat de frutti di mare er 1-3 uur in marineren.

Serveren met venkelsprieten en -bloemen en krulandijvie.