German potato salad |
|
16 middelgrote rode aardappels 1 pond rookspek in blokjes 180 ml ciderazijn 125 g suiker 125 ml kippenbouillon 1 gesnipperd ui 2 theelepels gehakte peterselie zout peper |
|
BereidingKook de aardappels in de schil haar, giet af. Als ze voldoende zijn afgekoeld pellen en eventueel in plakken snijden.Bak het spek knapperig. Laat uitlekken en bewaar 180 ml spekvet. Doe het vet in een middelgrote pan met azijn, suiker en bouillon, laat aan de kook komen en roer tot de suiker is opgelost. Doe ui en spek bij de aardappels em giet de hete spekdressing erover. Doe peterselie, zout en peper erbij. Serveer warm. NotitiesRecept van Duitse kolonisten.De salade kan na bereiden koud een nachtje bewaard worden. Zet dan voor serveren 35 minuten afgedekt in een oven van 160 graden. |
Home > Recepten