Home > Recepten

Goi muc (Vietnamese inktvissalade met tamarinde)

1 lepel tamarindepulp

1 lepel nuoc mam

3 lepels limoensap

1 lepel suiker

6 fijngesneden teentjes knoflook

1 ui in dunne plakjes

3 a 4 fijngesneden lomboks

3 geplette stengels sereh

1 theelepel zout

1250 g schoongemaakte pijlinktvis

4 lepels gehakte munt

4 lepels gehakte koriander

4 lepels gehakte pinda's
  • Omschrijving recept: Salades; Inktvisgerechten; Vuietnamees
  • Bron: Binh Duong

Bereiding

Snij de inktvis in stukjes van 6 cm.

Week de tamarinde in 2 lepels heet water gedurende 5 minuten zodat het oplost. Wrijf door een zeef om de pitten te verwijderen en meng met de vissaus, limoensap, suiker, knoflook, ui en lomboks.

Kook de sereh 3 minuten in een grote pan water met zout. Voeg op hoog vuur de inktvis toe en kook 1 minuut tot de stukken beginnen te krullen en ondoorzichtig worden. Laat dan uitlekken.

Doe de warme inktvis bij de dressing en schep goed om, laat dan tot kamertemp afkoelen en schep steeds om.

Meng munt en koriander door de inktvis, laat eventueel verder afkoelen.

Verdeel de salade over de borden en strooi de pinda's er over.



De inktvis kan ook geroosterd worden en dan met de overige ingredienten worden gemengd.