Home > Recepten

Eieren met tamarinde en chilisaus, krokant gebakke

6 hardgekookte gepelde eieren

150 ml olie

1 ui in dunne plakken

2 kline rode chilipepertjes in ringen

2 lepels tamarindepasta

2 lepels suiker

1 lepel water

1 lepel maggi

1 krop ijsbergsla

koriander
  • Omschrijving recept: Salades; Eiergerechten; Fusion
  • Bron: Kees Hageman/Joyce Huisman

Bereiding

Hol de krop sla uit tot een mandje.

Prik de eieren een paar keer in met een cocktailprikker en frituur ze goudbruin en krokant in de olie, laat uitlekken op keukenpapier.

Halveer de eieren.

Giet de olie op 1 lepel na uit de pan. Verhit opnieuw en bak ui en chilipepers goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

Meng in een pannetje tamarindepasta, suiker, water en maggi en sudder zachtjes 5 minuten, laat wat indikken.

Leg de eieren in het slamandje. Giet de saus erover en garneer met de ui en peper. Garneer met wat verse koriander.

Notities

Serveer met witte rijst