Home > Recepten

Rookworstsalade, lauwwarm

4 Gelderse rookworsten a 100 g

3 struikjes witlof a 100 g

2 rode appels

10 sprietjes bieslook

5 lepels sinaasappelsap

3 lepels olie

1 theelepel mosterd

4 gekookte bietjes
  • Omschrijving recept: Salades; Vleesgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verwarm de rookworst volgens de verpakking.

Snij de witlof in de lengte in smalle reepjes. Snij de appels in partjes en de partjes in smalle reepjes.

Knip de bieslook fijn in een kopje en voeg sinaasappelsap, olie en mosterd toe, roer door elkaar. Schep appel, witlof en de helft van het sausje door elkaar.

Ontvel de bietjes en snij in dunne plakjes, verdeel over 4 borden.

Snij elke worst in 3 gelijke stukken, snij de stukken in de lengte in plakken, en de plakken in smalle reepjes. Schep door de witlofsalade.

Verdeel de salade over de bietjes. Sprenkel de rest van het sausje over de borden.

Notities

Lekker met gepofte aardappels