Lollo rosso & shiitake/taugee/bosui-sesamdressin |
|
1/2 krop lollo rosso 2 bosuitjes 100 g shiitakes 4 lepels sesamolie 50 g taugeh 1 lepel natuurazijn 1 lepel sojasaus 1 lepel gembernat uit een potje gember zout peper 20 g sesamzaad |
|
BereidingVerdeel de sla in blaadjes.Snij de bosui in zeer dunne plakjes (niet het donkergroene deel). Verwijder de steeltjes van de shii-take en snij de hoedjes in dunne reepjes. Bak de shii-take 1 minuut op hoog vuur in een droge koekenpan en laat op keukenpapier afkoelen. Verwijder zoveel mogelijk draadjes van de taugeh. Roer olie, azijn, sojasaus en gembernat tot een dressing, breng op smaak met zout en peper. Voeg bosui toe en laat 5 minuten marineren. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad in 1 minuut goudbruin. Meng sla met shii-take, taugeh en dressing, strooi de zaadjes erover. NotitiesLekker met kalkoentournedos en Japanse noedels. |
Home > Recepten