Home > Recepten

Lollo rosso & shiitake/taugee/bosui-sesamdressin

1/2 krop lollo rosso

2 bosuitjes

100 g shiitakes

4 lepels sesamolie

50 g taugeh

1 lepel natuurazijn

1 lepel sojasaus

1 lepel gembernat uit een potje gember

zout

peper

20 g sesamzaad
  • Omschrijving recept: Salades; Paddestoelgerechten; Sausjes; Fusion
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verdeel de sla in blaadjes.

Snij de bosui in zeer dunne plakjes (niet het donkergroene deel).

Verwijder de steeltjes van de shii-take en snij de hoedjes in dunne reepjes. Bak de shii-take 1 minuut op hoog vuur in een droge koekenpan en laat op keukenpapier afkoelen.

Verwijder zoveel mogelijk draadjes van de taugeh.

Roer olie, azijn, sojasaus en gembernat tot een dressing, breng op smaak met zout en peper. Voeg bosui toe en laat 5 minuten marineren.

Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad in 1 minuut goudbruin.

Meng sla met shii-take, taugeh en dressing, strooi de zaadjes erover.

Notities

Lekker met kalkoentournedos en Japanse noedels.