Salade, Martijn's Japanse |
|
1/2 krop ijsbergsla 2 tomaten 1 komkommer 1 a 2 lepels sesamzaad Japanse sojasaus witte wijnazijn 2 lepels yogonaise 1 lepel mierikswortel zout peper |
|
BereidingSnij de sla in flinterdunne repen en verdeel over 4 glazen schaaltjes.Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en zoveel mogelijk van het waterige gedeelte en snij in 4 partjes. Schil de komkommer, snij in stukken van 10 cm, snij in de lengte in vieren, verwijder het zaad en maak lange repen. Leg tomaat en komkommer op de sla. Maak een dressing van de yogonaise, mierikswortel, een lepel sojasaus, een scheutje wijnazijn en zout en peper, verdeel over de sla. Strooi er sesamzaad over. Voor opdienen even in de koelkast zetten. NotitiesVan Martijn Krabbé |
Home > Recepten