Home > Recepten

Salade met shii-takes, OriŽntaalse

1 lepel zout

300 g panklare spinazie

2 winterpenen

1 komkommer

1 sjalotje

100 g shiitakes

2 lepels sojasaus

4 lepels zonnebloemolie

1 lepel sesamolie

2 lepels azijn

2 lepels sesamzaad
  • Omschrijving recept: Salades; Paddestoelgerechten; Oosters
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Kook de spinazie 1 minuut in kokend water met Ĺ theel. zout, spoel af onder koud water in een zeef en laat uitlekken, dan grofsnijden.

Snij wortel en komkommer in dunne reepjes. Bestrooi met de rest van het zout, laat 10 minuten in een zeef uitlekken, spoel af en laat uitlekken op keukenpapier. Goed nadrogen!

Snij de sjalot fijn.

Verhit 1 lepel olie, bak de shii-takes 3 minuten.

Roer sojasaus, zonnebloem- en sesamolie en azijn tot een dressing. Schep voorzichtig spinazie, komkommer, wortel en shii-takes erdoor.

Verdeel over 4 kleine kommen en bestrooi met sesamzaad.