Home > Recepten

Zeevruchtensalade met aïolidressing, Provençaals

350 g dikke kabeljauwfilet met vel

100 g pijlinktvis

1 lepel olijfolie

450 g nieuwe aardappels

3 eieren

1 venkelknol

75 g gehalveerde sperziebonen

100 g grote gare garnalen gehalveerd

450 g gare gele sperziebonen

2 a 3 lepels gehakte peterselie

zout

cayennepeper

1/2 lepel witte-wijnazijn

1/2 theelepel dijonmosterd

2 lepels olijfolie voor de dressing

2 lepels aioli

zwarte peper
  • Omschrijving recept: Salades; Dressing; Visgerechten; Inktvisgerechten; Aardappelgerechten; Garnalengerechten; Frans (Provence)
  • Bereidingstijd: 1 nacht laten trekken (vis)
  • Bron: Rick Steins Vis-Odyssee

Bereiding

Zet de kabeljauw een nacht in zout.



Doe de kabeljauw in een pan kokend water en pruttel 6-8 minuten. Giet het water af.

Breek de vis in grove flinters. Gooi vel en eventuele graten weg.

Snij de pijlinktvis overdwars in dunne ringen en haal de tentakels eraf. Verhit de olie en leg de ringen erin, bestrooi met zout en cayennepeper en roerbak 1 a 1.5 minuten. Leg dan op een bord en laat afkoelen.

Kook de aardappels gaar en giet af, laat afkoelen en snij in dikke plaken.

Kook de eieren hard, giet af, zet onder koud water en laat afkoelen.

Snij de venkel door de wortel doormidden en dan overdwars in plakjes van 2 cm breed. Kook 2 minuten in water met zout, neem met een schuimspaan uit de pan en spoel met koud water. Laat uitlekken en kook de sperziebonen 2 minuten in hetzelfde water. Afgieten en afspoelen.

Meng de kabeljauw met de pijlinktvis, garnalen, aardappel, venkel, sperziebonen en peterselie.

Klop de azijn met mosterd, klop geleidelijk de olie erbij en dan de aioli. Op smaak brengen met zout en peper en voor de salade roeren.

Pel de eieren en snij in vieren. Doe de salade op een schaal, garneer met de eieren en eventueel peterselie.

Notities

Lekker met stokbrood