Home > Recepten

Haringsalade, romige

1.5 dl witte wijnazijn

1 laurierblad

1 theelepel citroenrasp

1 lepel suiker

3 kruidnagels

5 witte peperkorrels

3 nieuwe haringen

2 sjalotten

2 dl creme fraiche

1 lepel gembersiroop

5 sprietjes bieslook

1 rode ui

roggebrood
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Doe azijn, laurier, citroenrasp, suiker, kruidnagels, peperkorrels en 1 dl water in een pan en breng aan de kook. Laat op zacht vuur 5 minuten koken. Doe in een kom en laat afkoelen.

Snij de haring (zonde rstaart) in stukjes van 3 cm en schep door het azijnmengsel. Marineer 5 uut afgedekt in de koelkast.

Snipper de sjalotten.

Meng crème fraîche en gembersiroop tot een saus, schep de sjalot erdoor. Knip de bieslook erboven fijn.

Haal de haring uit de marinade en laat op keukenpapier uitlekken. Schep de haring door de saus.

Snij de rode ui in dunne ringen.

Verdeel de salade over 4 borden en garneer met de uiringen en driehoekjes roggebrood.