Home > Recepten

Rooie ruggen (haringsalade)

6 Hollandse Nieuwe haringen

4 dl rode wijnazijn

1 dl water

50 g suiker

2 rode uien

4 laurierblaadjes

6 gekneusde pimentkorrels

6 gekneusde peperkorrels

mierikswortel eventueel

1 pot gemarineerde bietjes

verse dille
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten; Nederlands

Bereiding

Snij 6 Hollandse nieuwe in 6 stukken.

Doe 4 dl rode wijnazijn en 1 dl water in een weckpot van een liter, los er 50 g suiker in op.

Snij 2 rode uien in ringen en doe bij het azijnmengsel. Doe er ook 4 laurierbladen, 6 gekneusde pimentkorrels, 6 gekneusde peperkorrels en eventueel een stukje mierikswortel bij.

Doe de haring erin. Zet 2 dagen koel weg.

Laat de pot met vis uitlekken en haal de mierikswortel eruit.

Doe een pot gemarineerde biet in een zeef en vang het vocht op. Doe de plakjes biet op een schotel.

Haal de vis door het bietjeswater en schik met de uiringen tussen de biet.

Garneren met vers dilleblad.