Home > Recepten

Salade met gebakken kippenlever & Sylvanerdressing

3 struikjes witlof

3 struikjes roodlof

2 bosuitjes

200 g witte druiven zonder pit

125 g magere baconreepjes

250 g kippenlevertjes

1/2 theelepel kerrie

1 lepel bloem

1 lepel balsamico-azijn

1 theelepel ketjap manis

1 theelepel gembernat

4 lepels Sylvaner

4 takjes koriander

peper

zout
  • Omschrijving recept: Salades; Kipgerechten; Dressing
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij de lof in dunne repen. Snij de bosui in dunne ringen. Was en halveer de druiven. Schik dit alles op 4 bordjes.

Bak in een anti-aanbak-koekenpan de baconreepjes 5 minuten zachtjes.

Snij de levertjes in stukjes, bestrooi met kerrie en bloem.

Schuif de bacon aan de kant en bak in bakolie de levertjes in 7 minuten rondom gaar en bruin. Schep bacon en levertjes uit de pan en verdeel over de salade.

Roer door de bakolie: azijn, ketjap, gembernat en de wijn, knip de koriander erboven fijn en breng op smaak met zout en peper. Sprenkel over de salade.