Salade met gebakken kippenlever & Sylvanerdressing |
|
3 struikjes witlof 3 struikjes roodlof 2 bosuitjes 200 g witte druiven zonder pit 125 g magere baconreepjes 250 g kippenlevertjes 1/2 theelepel kerrie 1 lepel bloem 1 lepel balsamico-azijn 1 theelepel ketjap manis 1 theelepel gembernat 4 lepels Sylvaner 4 takjes koriander peper zout |
|
BereidingSnij de lof in dunne repen. Snij de bosui in dunne ringen. Was en halveer de druiven. Schik dit alles op 4 bordjes.Bak in een anti-aanbak-koekenpan de baconreepjes 5 minuten zachtjes. Snij de levertjes in stukjes, bestrooi met kerrie en bloem. Schuif de bacon aan de kant en bak in bakolie de levertjes in 7 minuten rondom gaar en bruin. Schep bacon en levertjes uit de pan en verdeel over de salade. Roer door de bakolie: azijn, ketjap, gembernat en de wijn, knip de koriander erboven fijn en breng op smaak met zout en peper. Sprenkel over de salade. |
Home > Recepten