Salade met gemarineerde feta |
|
300 g feta in plakken van 1 cm 1 zakje verse Italiaanse kruiden (AH) 12 zwarte peperkorrels 2 laurierblaadjes 2 gedroogde chilipepertjes 2 dl olijfolie 100 g slamelange (AH) 12 kerstomaatjes 3 lepels rode wijnazijn 1/2 theelepel dijonmosterd 4 takjes tijm |
|
BereidingSpoel 1 glazen pot van 650 ml om met kokend water en soda, laat op een theedoek uitlekken, of doe in de afwasmachine.Leg de kruiden zonder salie en peterselie in de pot, en het laurier, verkruimel de chilipepertjes erboven en schenk de olie erop. Voeg feta toe en laat 24 uur in de koelkast staan. Verdeel de sla over 4 bordjes. Halveer de tomaatjes en leg op de sla. Verdeel de feta erover. Zeef 5 lepels van de marinade-olie en klop olie, azijn en mosterd tot een dressing, ris de tijm van de takjes en schep erdoor. Over elk bord 1.5 lepel dressing sprenkelen. |
Home > Recepten