Home > Recepten

Salade met gemarineerde rauwe schelvis

300 g schelvisfilet (diepvries)

7 citroenen

1 rode Spaanse peper

1/2 groene paprika

1 ui

5 lepels olie

zout

peper

200 g gemengde sla
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten; Marinades
  • Bereidingstijd: 12 uur marineren
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Laat de vis ontdooien tot hij snijdbaar is maar niet helemaal ontdooid. Snij met een scherp mes in plakjes van 3 mm, halveer en doe in een kom.

Pers 6 citroenen uit, schenk het sap over de vis.

Snij de peper in smalle reepjes. Snij de paprika in kleine blokjes. Snipper het ui.

Doe peper, paprika en ui door de vis met olie, zout en peper. Laat minstens 12 uur in de koelkast marineren.



Neem het mengsel ca.15 minuten voor gebruik uit de koelkast.

Verdeel de sla over 4 borden.

Laat de vis goed uitlekken en verdeel over de sla.

Besprenkel elk bord met 2 lepels van de marinade.

Snij van de 7e citroen 4 dunne plakjes.

Garneer de salade met stukjes paprika en peper uit de marinade en de plakjes citroen.