Home > Recepten

Salade met gerookte zalm en avocado

1/2 komkommer

1/2 krop ijsbergsla

4 kerstomaatjes

100 g gerookte zalm

1 citroen

1 avocado

4 takjes peterselie

6 sprieten bieslook

1 limoen

2 theelepels scherpe Dijonmosterd

2 theelepels gembersiroop

2 lepels olie

peper

zout
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Was de komkommer en schaaf 24 flinkerdunne plakjes. Leg in een zeef en bestrooi met zout. Laat 15 minuten staan. Spoel af en dep droog met keukenpapier.

Snij de sla in flinkerdunne reepjes. Halveer de tomaatjes.

Leg de plakken zalm op elkaar en snij in vierkantjes van ca.½ cm.

Pers de citroen uit. Snij de avocado in kleine stukjes en besprenkel met de citroensap.

Knip de bieslook en 3 takjes peterselie fijn boven een kopje.

Snij 4 dunne plakjes van de limoen, pers de rest uit.

Doe in een klein afsluitbaar potje de limoensap, mosterd, gembersiroop, olie, zout en peper en schud tot er een gebonden saus ontstaat.

Laat de avocado uitlekken. Meng zalm, avocado, peterselie/bieslook en het sausje voorzichtig. Verdeel de ijsbergsla over 4 bordjes en schep in het midden een bergje salade. Schik de komkommer en tomaat eromheen.

Snij de plakjes limoen tot het midden in en vouw open, leg als een krul bij de salade.

Garneren met een toef peterselie.