Home > Recepten

Salade met sliptongfilets en stroganoffvinaigrette

24 sliptongetjes

sap van 1 citroen

versgemalen peper

zout

olijfolie

witte wijn azijn

1 doosje rucola (ook wel notensla genoemd)

1 doosje kerstomaatjes

kervel

2 sjalotjes

1 vleestomaat

½ gele paprika (of rode paprika)

1 hardgekookt ei

2 cornichons (of kleine augurkjes)

1 theelepel mosterd

2 eetlepels witte wijnazijn

3 eetlepels olijfolie extra vergine

3 eetlepels zonnebloemolie

versgemalen peper

1 eetlepel kappertjes
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten; Vinaigrette
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Peper en zout de sliptongfilets. Verwarm de olie in een koekenpan en leg de filets erin, besprenkel ze met citroensap en laat ze op laag vuur met een deksel op de pan garen. Keer ze halverwege met een spatel voorzichtig om.

Maak intussen de sla schoon en verdeel deze als een bedje over vier borden. Was de kerstomaatjes en verwijder de kroontjes.

Pel voor de vinaigrette de sjalotjes en snijd ze ragfijn. Ontvel de tomaat, snijd hem doormidden en verwijder de kern en de pitjes. Snijd het vruchtvlees in ragfijne blokjes. Schil de paprika met een dunschiller. Snijd ook het wit van het ei en de cornichons in ragfijne blokjes. Klop de mosterd met de azijn en voeg al kloppend de olie toe tot de vinaigrette glad en gebonden is; voeg peper naar smaak toe en meng de kappertjes en de voorbereide ingredienten erdoor.

Schik op de borden 6 sliptongfilets in waaiervorm op de sla. Giet de vinaigrette met het garnituur er omheen. Garneer met kerstomaatjes en toefjes kervel.

Notities

Als u deze salade als hoofdgerecht serveert is het lekker om er volkorenbrood bij te geven. Knapperig geroosterd is dat natuurlijk het allerlekkerste. Serveer er kruiden- of knoflookboter bij.