Home > Recepten

Salade niçoise 2

150 g jonge dunne sperziebonen

zout

1 rode paprika

3 lente-uitjes

4 volrijpe tomaten

2 hardgekookte eieren

1 grote gekookte aardappel

8 ingelegde ansjovisfilets

50 g zwarte olijven

1 teentje knoflook

sap van 1 citroen

2 eetlepels azijn

versgemalen peper

6 eetlepels olijfolie

10 blaadjes basilicum



Vaak wordt deze salade ook nog met tonijn belegd.
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten; Frans (Nice)
  • Bereidingstijd: 20 minuten

Bereiding

Was de bonen, breek de uiteinden af en kook de bonen in ruim kokend water met zout gedurende 6 minuten beetgaar. Laat ze in ijswater schrikken en goed uitlekken.

Halveer de paprika's, verwijder de zaadjes en snijd de helften in dunne reepjes.

Snijd de schoongemaakte en gewassen lente-uitjes in dunne schijfjes. Snijd de gewassen tomaten en de eieren in 8 parten. Snijd de aardappel in dobbelsteentjes.

Wrijf een grote schaal of een diep bord in met het gehalveerde teentje knoflook en schik de ingredienten erin. Leg daarop de in reepjes gesneden ansjovis en de olijven.

Klop zout, peper, citroensap of azijn door elkaar, voeg de olijfolie toe en roer tot een gladde dressing. Besprenkel de salade ermee. Garneer met het basilicum.