Home > Recepten

Salade van augurk en salami met basilicumvinaigret

150 g fijne zoetzure augurken

150 g salami

1 vleestomaat

2 sjalotten

100 g champignons

1 krop eikenbladsla

1 eetlepel pittige mosterd

1 dl balsamicoazijn

2 dl olijfolie

5 blaadjes basilicum

versgemalen peper

zout
  • Omschrijving recept: Salades; Vleesgerechten; Sausjes
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Snijd de augurken en de salami in reepjes. Prik het vel van de tomaat een keer in, dompel hem 30 seconden in kokend water en daarna in koud water. Ontvel en halveer de tomaat en druk de pitjes eruit; snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Pel de sjalotten en snijd ze doormidden, snijd de helften in smalle snippers. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Was de sla en dep de blaadjes droog.

Doe voor de vinaigrette de mosterd, de azijn en de olie in een pot met schroefdeksel en schud flink tot een gladde saus is ontstaan. Knip de basilicumblaadjes in reepjes en roer ze met zout en peper naar smaak door de vinaigrette.

Vermeng alle ingredienten voor de salade en meng een beetje van de vinaigrette erdoor.

Verdeel de slablaadjes op een platte schaal en schep de salade erop; sprenkel er nog wat vinaigrette over.

Notities

Lekkere kruidige augurken zijn een fantastische oppepper als u zich wat flauw voelt, maar denk ook eens aan alle heerlijke hapjes die u ervan kunt maken!