Salade van eendenborst |
|
250 g eendenborstfilets versgemalen peper 2 eetlepels plantaardige olie zout 1 netmeloen 1 struik bleekselderij 80 g groene olijven 200 g witte druiven 1 blikje gepelde mandarijnen 150 g volvette roomkaas 100 g grofgehakte cashewnoten 2 eetlepels appelsap 2 eetlepels vruchtenazijn 4 eetlepels walnotenolie vers basilicum |
|
BereidingWrijf de eendenborstfilets in met de peper.Verhit de olie in een koekenpan met een dikke bodem en bak de eendenborstfilets 5 minuten per kant. Bestrooi ze met zout, neem ze uit de pan en laat ze afkoelen. Snijd het kapje van de meloen en schep met een balletjessteker het vruchtvlees eruit. Verdeel de schoongemaakte en gewassen bleekselderij in stelen. Trek de draden van de stelen en snijd de stelen in plakjes. Spoel de olijven af in een zeef en snijd ze in plakjes. Pluk de druiven van de steeltjes, was ze, halveer ze en haal de pitjes eruit. Laat de mandarijnen in een zeef uitlekken. Snijd de kaas en de afgekoelde eendenborst in smalle reepjes. Meng alle ingredienten door elkaar en schep de cashewnoten erdoor. Roer het appelsap, de vruchtenazijn en zout en peper naar smaak door elkaar. Klop in een dun straaltje de olie erdoor. Schep de ingredienten voor de salade en de saus door elkaar. Schep de salade in de uitgeholde meloen en garneer met het basilicumblad. NotitiesIdeaal als buffetgerecht |
Home > Recepten