Home > Recepten

Salade van eendenborst

250 g eendenborstfilets

versgemalen peper

2 eetlepels plantaardige olie

zout

1 netmeloen

1 struik bleekselderij

80 g groene olijven

200 g witte druiven

1 blikje gepelde mandarijnen

150 g volvette roomkaas

100 g grofgehakte cashewnoten

2 eetlepels appelsap

2 eetlepels vruchtenazijn

4 eetlepels walnotenolie

vers basilicum
  • Omschrijving recept: Salades; Buffetten; Eendgerechten
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Wrijf de eendenborstfilets in met de peper.

Verhit de olie in een koekenpan met een dikke bodem en bak de eendenborstfilets 5 minuten per kant. Bestrooi ze met zout, neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.

Snijd het kapje van de meloen en schep met een balletjessteker het vruchtvlees eruit.

Verdeel de schoongemaakte en gewassen bleekselderij in stelen. Trek de draden van de stelen en snijd de stelen in plakjes.

Spoel de olijven af in een zeef en snijd ze in plakjes. Pluk de druiven van de steeltjes, was ze, halveer ze en haal de pitjes eruit.

Laat de mandarijnen in een zeef uitlekken. Snijd de kaas en de afgekoelde eendenborst in smalle reepjes. Meng alle ingredienten door elkaar en schep de cashewnoten erdoor.

Roer het appelsap, de vruchtenazijn en zout en peper naar smaak door elkaar. Klop in een dun straaltje de olie erdoor.

Schep de ingredienten voor de salade en de saus door elkaar. Schep de salade in de uitgeholde meloen en garneer met het basilicumblad.

Notities

Ideaal als buffetgerecht