Home > Recepten

Salade van spinazie met kokkels

1,4 kg kokkels

800 g spinazie

2 dl witte wijn

200 g magere dunne room

3 tomaten

1 sjalotje

nootmuskaat

sherry-azijn

bieslook

paprikapoeder
  • Omschrijving recept: Salades; Schelpdiergerechten; Frans
  • Aantal Porties: 6
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Bron: Michel Montignac

Bereiding

Was de kokkels en laat uitlekken. Doe in de wijn met sjalot, laat ze opengaan op hoog vuur, haal uit de schaal, bewaar het vocht.

Kook de helft van de spinazie 5 minuten in lichtgezouten water en laat uitlekken. Pureer dat in de mixer met zout, peper, nootmuskaat en de azijn.

Klop de slagroom stijf en meng met de spinaziemix.

Hak de rauwe spinazie fijn.

Doe de spinazie-mousse op het midden van een schaal, voeg de kokkels toe en leg de rauwe spinazie er omheen.

Snij de tomaten in partjes en rangschik op de schaal.

Bestrooi alles met bieslook en paprika en serveer meteen.