Home > Recepten

Biefstuksalade, Thais 1

1 lepel geraspte gemberwortel

1 teentje knoflook

2 lepels olie

1 theelepel ketumbar

1 theelepel djinten

400 g biefstuk in dunne reepjes

200 g sperziebonen

zout

150 g gemengde salade

3 lente-uitjes in stukjes

2 rode pepers in ringen

2 lepels sesamzaad

3 lepels koriander of peterselie

1 lepel citroensap voor de saus

1 lepel sojasaus voor de saus

zout voor de saus
  • Omschrijving recept: Salades; Rundvleesgerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de gember, knoflook, olie, gemalen koriander en komijn en marineer

hierin de reepjes vlees ± 10 minuten.

Kook de sperziebonen in ruim water met zout in 5-8 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.

Vermeng de salade, sperziebonen, lente-ui en rode peper.

Roerbak het vlees op hoog vuur ± 5 minuten, strooi het sesamzaad erover en bak dat ± 2 minuten mee.

Schep het vlees dan uit de pan op de salade.

Blus voor de saus het braadvet af met het citroensap en de sojasaus en voeg zout naar smaak toe.

voegen (of maak de Oosterse munt-tomatendressing).

Schenk de saus of dressing over de salade.

En strooi er de fijngesneden koriander over.

Notities

Lekker met Indiase pappadums