Biefstuksalade met limoensaus, Thais |
|
400 g biefstuk 1 ui 1 blikje bamboescheuten 200 g winterwortel 3 stengels bleekselderij 1 rode peper 3 lepels olie 1 teentje knoflook zout 10 takjes munt 25 takjes koriander 2 limoenen 1,5 lepel witte basterdsuiker 3 lepels nam pla |
|
BereidingLeg de biefstuk ± 1 uur in de vriezer tot hij half bevroren is en snijd hem daarna in dunne plakjes.Snijd de ui in dunne ringen. Giet de bamboescheuten af. Snijd de wortel, bleekselderij en bamboescheuten in dunne reepjes van ± 3 cm lang. Snijd de peper in smalle ringen. Verhit 1 eetlepel olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de plakjes biefstuk hierin ± 1 minuut. Pers de knoflook erboven uit. Bestrooi met zout en laat afkoelen. Hak de munt en koriander grof. Pers de limoenen uit. Klop een sausje van het limoensap, 2 eetlepels olie, de basterdsuiker en de vissaus. Schep in een schaal de biefstuk, groenten en mint door elkaar. Strooi er de rode peper over en schenk het sausje erover. Strooi er tenslotte de koriander over. |
Home > Recepten