Home > Recepten

Noedelsalade, Thais

zout

250 g eiermie

1 zakje verse munt

2 limoenen

1 theelepel knoflookpasta

4 lepels roerbakolie

1 theelepel nuoc mam of sojasaus

150 g pinda's

3 lepels geroosterd sesamzaad

75 g veldsla
  • Omschrijving recept: Salades; Deegwaren; Thais

Bereiding

Breng ruim water met zout aan de kook, laat de mie hierin 4 minuten wellen.

Snij de komkommer in de lengte door en haal het zaad eruit, snij de komkommer schuin in plakjes.

Hak de munt fijn.

Pers de limoenen uit en meng het sap met de knoflookpasta, nuoc mam, roerbakolie, ½ dl water en de munt tot een dressing. Schenk de helft ervan in een kommetje.

Laat de mihoen uitlekken en schep warm in een grote kom door de dressing. Schep de helft van de komkommer, pinda's en sesamzaad erdoor.

Verdeel de sla over 4 borden, schep de miesalade in het midden.

De rest van de komkommer, pinda's en sesamzaad erover verdelen en de rest van de dressing erover sprenkelen.