Home > Recepten

Yam kai gung (Thaise kip-garnalensalade)

200 g kipfilet

150 g gepelde tijgergarnalen of reuzenscampi

3 verse chilipepers

3 lente-uien

2 tenen knoflook

4 a 5 lepels maïsolie of zonnebloemolie

1 theelepel ketumbar

5 a 6 lepels limoensap

4 lepels nam pla

1 lepel gula djawa of rietsuiker

3 lepels kokosmelk

3 lente-uitjes om te garneren

korianderblad
  • Omschrijving recept: Salades; Kipgerechten; Garnalengerechten; Thais
  • Aantal Porties: 2
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Snij het vlees schuin in flinterdunne repen. Deel de garnalen in 2-en. Snij de pepertjes overlangs doormidden.

Maak de lente-uien, ook die voor garnering, schoon, snupper flinterdun en zet de helft apart. Pers over 1 helft de knoflook uit.

Verhit de olie in een wok en roerbak het uienmengsel. Doe de kip erbij en roerbak 1 minuut tot het vlees verkleurt. Schep de kip er dan uit.

Roerbak de garnalen snel tot ze lichter worden.

Roer ketumbar, limoensap, nam pla, gula djawa en kokosmelk tot een dressing. Doe in de wok.

Warm de kip afgedekt nog 3 minuten door in de wok. Draai het vuur zo laag mogelijk. Neem dan de deksel eraf en draai het vuur uit. Laat 5 minuten uitdampen en afkoelen.

Schep de salade op een schotel en garneer met de apart gehouden helft lente-uitjes en koriander.

Lauw serveren, of koud (laat dan 1 uur onder folie in de koelkast verder koelen).