Home > Recepten

Yam Mamuang

200 a 250 g gekookt kippenvlees of varkensvlees

2 lepels limoensap of citroensap

1 lepel suiker

1 rode of spaanse peper

1 grote groene mango

1 lepel nam pla

1 teentje knoflook

3 gesnipperde bosuitjes

enkele slabladeren

1 lepel koriander
  • Omschrijving recept: Salades; Kipgerechten; Varkensvleesgerechten; Thais
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng het limoen- of citroensap met de suiker en 1 mespunt zout.

Blijf roeren tot de suiker en zout zijn opgelost.

Snijd het vruchtvlees van de Spaanse peper in uiterst smalle reepjes (liefhebbers van 'heet' laten de zaadjes en zaadlijsten zitten).

Schil de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit in smalle reepjes.

Leg die in een kom en schenk er het limoen- of citroensapmengsel over.

Schep de reepjes even om.

Laat ze, afgedekt met plastic-folie, een kwartiertje in de koelkast staan.

Snijd intussen het koude kippen- of varkensvlees ook in smalle reepjes.

Leg ze in een kom en strooi er de Spaanse peperreepjes over.

Voeg de Nam Pla en knoflook toe.

Schep alles een paar maal om.

Voeg nu het vlees bij de mangoreepjes.

Schep alle ingredienten heel luchtig om en strooi er bosuitjes en de helft van de korianderblaadjes over.

Laat alles nogmaals een kwartier in de koelkast staan.

Beleg borden met de slabladeren en verdeel de salade hierover.

Bestrooi de salades met de rest van de korianderblaadjes.