Home > Recepten

Yam Nuea 1 (vleessalade)

450 g rundvleesfilet

2 teentjes knoflook

6 korianderbladeren

50 g suiker

2 theelepels lichte sojasaus

2 theelepels limesap

zout

peper

2 lente-uitjes

6 rode pepers

25 ml olie

slabladeren
  • Omschrijving recept: Salades; Vleesgerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook het vlees tot het de gewenste gaarte heeft en snijd het in plakjes.

Kneus de knoflook, hak 2 korianderbladeren fijn, doe ze, samen met de suiker, de sojasaus, het limesap, het zout en de versgemalen zwarte peper in een vijzel en stamp alles fijn.

snijd de lente-uitjes en de pepers in kleine stukjes.

Verwarm de olie in een wadjan en bak het kruidenmengsel al roerend 3-4 minuten.

Doe het vlees erbij en bak nog 1 minuut door.

Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.

Leg de slabladeren op een schotel en leg het vlees erop.

Strooi de lente-uitjes en de pepers erover en garneer verder met de overgebleven korianderbladeren.