Home > Recepten

Zomersla (met aardbeien, avocado en surimi)

1 krop ijsbergsla

500 g aardbeien

2 avocado's

200 g surimi

eventueel neutrale slasaus
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten
  • Aantal Porties: 3
  • Bron: Stephanie van Dijck

Bereiding

Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Snij ze in stukken.

Laat de nep-krab niet (te ver) ontdooien; dat snijdt stukken makkelijker.

Snijd de nep-krab in kleine stukjes.

Schil de avocado's, haal de pit eruit en snij het vruchtvlees in stukjes.

Meng dit meteen met de aardbeien, dan wordt de avocado niet bruin. Je kunt de avocado ook met wat citroensap besprenkelen.

Vermeng alle ingredienten in een grote kom, en zet hem liefst nog een uurtje in de koelkast. Als het goed is, heb je geen slasaus extra meer nodig, maar als je dat lekker vindt kun je er wat doorheen scheppen.

Notities

Superlekkere sla voor de zomer, genoeg voor 3 eters. Dit is een hoofdgerecht, er hoeft verder hooguit nog een toetje achteraan.

Lekker met ciabatta.