Ahornsiroopglazuur Tom-tom voor de barbecue |
|
1 gehakt uitje 2 teentjes knoflook 1 lepel olijfolie 225 g pomodori zonder vel en zaad 1 takje verse tijm 1 laurierblad 1/2 dl ahornsiroop 1 lepel zongedroogde tomatenpuree 1 lepel donkere Chinese sojasaus zout zwarte peper De tomaten kunnen worden vervangen door 200 g tomaat uit blik. |
|
BereidingHak de tomaten fijn.Fruit ui en knoflook in 5 minuten glazig in de olie. Doe tomaten, zout, peper en de kruiden erbij en laat 5 minuten inkoken tot een stevige saus. Haal de kruiden eruit. Haal de saus door de keukenmachine. Roer de siroop, tomatenpuree en sojasaus erdoor, maak op smaak met zout en peper. Bestrijk het vlees halverwege de bereidingstijd ermee. NotitiesAinsley Harriott's glazuren zijn mengsels op basis van suiker en honing om later op het vlees te doen voor een kleverig caramelkorstje. Pas op: doe het er pas later op wegens verbranden! De recepten zijn voor 900 g vlees.Voor varkens- en rundvlees. |
Home > Recepten