Home > Recepten

Chilisaus, Ainsley's zoete

150 g poedersuiker

3 dl water

1 limoen

100 g gehakte rode pepertjes zonder zaad

6 gehakte blaadjes munt
  • Omschrijving recept: Sausjes
  • Bron: Ainsley Harriott

Bereiding

Verwarm de suiker in het water op laag vuur tot de suiker is opgelost.

Schil de limoenen maar laat het wit zitten. Snij de schil in zeer dunne reepjes, leg die naast elkaar op een plant en hak ze zeer fijn. Pers de limoen uit.

Kook het suikerwater, doe limoenschil en -sap erbij en laat nog 3 minuten koken tot de stroop an de bolle kant van een lepel blijft hangen.

Doe de pepertjes erbij, haal van het vuur en roer dan de munt erdoor.

Notities

Gezien de hoeveelheid peper lijkt dit nogal scherp , maar mits spaarzaam gebruikt valt dat mee. Voor gerechten uit het Verre Oosten., voor 1¾ dl.