Home > Recepten

Ansjovis-peterseliedip

1 grote bos peterselie zonder steeltjes

60 g ansjovis uit blik

1 lepel afgegoten kappertjes

2 teentjes knoflook

1.5 theelepel zwarte peper

2 sneetjes witbrood zonder korst in blokjes

125 ml en 2 lepels olijfolie

2 lepels witte wijnazijn
  • Omschrijving recept: Sausjes; Mediterraans

Bereiding

Giet de ansjovis af, giet en spoel kappertjes af.

Pureer de peterselie (6-8 maal pulserend schakelen).

Draai vis, kappertjes, knoflook, peper en brood mee.

Draai op de laagste stand en voeg langzaam olie en azijn toe. Draai dan nog 30 seconden tot de saus glad en gebonden is.

Doe in een serveerschaal.

Notities

Lekker met rauwkost, tortellini oj ravioli aan prikkertjes.



Kan ook als warme pastasaus worden geserveerd (in dat geval geen brood gebruiken).



In de koelkast 3 dagen houdbaar.