Home > Recepten

Béarnaisesaus 1

1 ui

1,2 laurierblad

2 dooiers

125 g boter

zout

peper

2 lepels dragonazijn

3 lepels water

3 zwarte peperkorrels
  • Omschrijving recept: Sausjes

Bereiding

Kook 2 lepels dragonazijn met 3 lepels water.

Voeg 3 lichtgekneusde zwarte peperkorrels, een klein gesnipperd uitje en ½ verkruimeld laurierblad toe.

Kook in tot er 2 lepels vocht over is.

Zeven, af laten koelen.

Klop 2 dooiers los, doe het vocht erbij en klop au bain marie tot het bindt.

Klop dan 125 g boter op kamertemp (in 6 stukjes) erbij.

Neem na het 5e stukje van het waterbad af en klop het 6e stukje er zo bij.

Klop tot de saus glanst.

Niet boven de 80° laten komen!

Eventueel afmaken met zout en witte peper.